Stap 3: uw inventarisfeed instellen

Met Locally kunnen retailers gratis gratis de beschikbaarheid van hun producten in de winkel tonen op honderden websites van grote merken. Er wordt een eenvoudig rapport gegenereerd, u plant de automatische uitvoering ervan in en stuurt het vervolgens via de door u gewenste methode door naar Locally.

Premier Connections

Met onze Premier Connection-partners kunnen retailers snel een inventarisfeed activeren door middel van een formele integratie of door de stapsgewijze instructies te volgen.

Adsoft

Ascend POS

CycleSoftware

Wilmar/BlueNotion

Vendit

Als uw POS-systeem niet in de lijst staat, volg dan eenvoudig onze 'Algemene instructies' hieronder.

Algemene instructies

Deel 1: uw inventarisrapport instellen

Wij hebben slechts minimale informatie nodig van uw POS-systeem: UPC/EAN en het aantal op voorraad. U kunt er ook voor kiezen om uw winkelprijzen te laten weergeven. Meer informatie: uw winkelprijzen op Locally weergeven.

Als uw POS-systeem UPC/EAN exporteert zonder het laatste controlecijfer, laat het ons dan weten, zodat wij het correct voor u kunnen instellen.

Uw rapport instellen: retailers met één winkel

Exporteer een inventarisrapport vanuit uw systeem met daarin de volgende gegevenskolommen:

• Kolom A: 'UPC/EAN'
  • Kolom B: 'Aantal op voorraad'
  • Kolom C: 'Prijs' (optioneel)

We accepteren de volgende bestandstypes: .csv, .xls, .xlsx, .txt

Als uw systeem een soortgelijk rapport kan exporteren waarbij 'UPC' en 'Aantal op voorraad' niet precies in de kolommen 'A' en 'B' worden geplaatst, is dit niet erg! Neem contact met ons op om te bespreken hoe we een aanpassing kunnen schrijven om het bestand te kunnen accepteren.

Uw rapport instellen: retailers met meerdere winkels

Heeft u meer dan één winkel? Dan heeft u twee opties.

Optie 1: genereer een bestand voor elke vestiging. Als u tien winkels hebt, genereert u tien bestanden. Elk bestand moet minstens de twee hierboven beschreven kolommen bevatten: 'UPC/EAN', 'Aantal' en 'Prijs' (optioneel). Laat ons eenvoudig weten welke bestandsnaam bij welke vestiging hoort.

Optie 2: genereer één inventarisbestand voor alle vestigingen. Hiervoor dient uw bestand uit drie (of vier) kolommen te bestaan: 'UPC', 'Hoeveelheid', 'Prijs' (optioneel) en 'Winkel-ID'.

In het bovenstaande voorbeeld heeft een retailer drie vestigingen met ID's 101, 102 en 103. Kolom C vertelt Locally op welke winkel de beschikbaarheid van elke UPC/EAN moet worden toegepast. De locatie-ID kan van alles zijn; laat ons weten welke ID bij welke locatie hoort.

Opmerking: de bovenstaande kolomindelingen zijn onze ideale sjablonen, maar we kunnen ook met andere indelingen werken, mits de vereiste velden ('UPC', 'Aantal op voorraad' en 'Winkel-ID') aanwezig zijn. Kopteksten zijn niet relevant. Stuur ons alstublieft een voorbeeld ter controle.

Deel 2: uw inventarisrapport inplannen

Aangezien wij uw beschikbare selectie aan shoppers presenteren, dienen de rapporten regelmatig te worden bijgewerkt.

•     Plan uw rapport zo in dat deze minimaal 1 keer per 24 uur naar Locally wordt verzonden.
  •     U mag uw rapport maximaal één keer per 60 minuten naar Locally verzenden.

Kies uw gewenste bestandsoverdracht en plan de frequentie in waarmee rapporten automatisch worden bijgewerkt en naar Locally worden verzonden. De naam van uw bestand(en) moet elke dag hetzelfde blijven.

Heeft u moeite om elke 24 uur een bijgewerkt rapport te verstrekken? Neem contact met ons op, dan kunnen wij andere mogelijkheden overwegen.

Deel 3: uw inventarisrapport naar Locally verzenden

Stuur uw bestand naar Locally via één van de volgende methodes. Locally kan ook bestanden ophalen van bepaalde bestaande online locaties.

• FTP: om uw bestand naar ons te verzenden via FTP/SFTP, genereert u toegangsgegevens vanuit uw locally.com-account of neem contact op met Locally voor verdere hulp. Nadat u de toegangsgegevens hebt verkregen, zet u uw bestand(en) in de map en meldt dit bij retailers@locally.com. Locally zal ons systeem linken om dit pad meerdere keren per dag te scannen en eventuele wijzigingen te verwerken.
  • E-mail: elke winkelvestiging in ons systeem heeft een uniek e-mailadres toegewezen gekregen waar inventarisbestanden naartoe kunnen worden gestuurd. Bekijk dit hier in uw locally.com-account onder 'E-mailmethode'.
  • Dropbox: maak een Dropbox-map aan en geef deze de naam 'Locally". Deel de map met dropbox@locally.com en breng vervolgens retailers@locally.com op de hoogte. Zet uw bestand(en) in de map. Locally zal ons systeem linken om dit pad meerdere keren per dag te scannen en eventuele wijzigingen verwerken.
  • URL: wij kunnen een bestand via een URL ophalen. Merk op dat we dit ook kunnen doen met, bijvoorbeeld, een Google Product-feed. Op dit moment ondersteunen wij geen .xml-feeds.

Aanvullende details

Locally scant regelmatig alle live feeds om ervoor te zorgen dat ze actueel blijven. Indien Locally gedurende 72 uur geen verandering detecteert in de totale voorraad, wordt er een bericht gestuurd naar de contactpersoon van uw inventarisfeed. Als er na 96 uur geen verandering in de voorraad is, 'dempen' we tijdelijk de weergave van uw winkelvoorraad om te voorkomen dat shoppers handelen op basis van verouderde informatie. U krijgt een e-mail wanneer dit gebeurt.

Wanneer de totale hoeveelheid van uw beschikbare voorraad verandert, zal uw inventaris worden 'hersteld' en weer aan shoppers worden getoond. U krijgt een e-mail wanneer dit gebeurt.

Lage voorraad melding

De standaardinstellingen van Locally tonen elke UPC/EAN met een hoeveelheid van één of meer als zijnde 'op voorraad'. Wij bieden echter de optie om een aangepast bericht te laten weergeven wanneer een bepaalde hoeveelheidsdrempel wordt bereikt. Om dit te doen geeft u uw voorkeursbericht door aan uw Locally-contactpersoon met de voorraadhoeveelheid waarbij deze moet worden toegepast.

Volgende stap: Buy It Locally activeren